28 maj 2007
17:45

Heleneholms SK

Referat: AIF Barrikaden - Heleneholms SK

Jaha, så blev det 4:e segern på 4 matcher för B-laget (ändå leder vi inte serien) efter ännu en väldigt bra kämpainsats där ingen direkt stack ut åt någotdera hållet och definitivt ingen föll ur ramen.

Spelkvalitén i vårt lag skiftade lite från den ena 10-minutersperioden till den andra. Oftast spelade vi riktigt bra men ibland kom vi in i perioder där det liksom inte hände något alls.

Kanske kan de mindre bra och lite ofokuserade perioderna bero dels på att segern ganska tidigt kändes rätt säker sedan vi gjort 2 tidiga mål och dels på att de efter att ha haft några bra avslut i början som Rafael avstyrde förtjänstfullt, efterhand som matchen gick blev allt ofarligare i avslutningarna om de ens kom till några sådana.

Heleneholm påminde lite om vårt juniorlag från ifjol i spelsätt. De flesta var rätt duktiga med bollen men var och en spelade mest för sig själv och det kändes inte som om det fanns någon riktig spelidé. På något sätt var de otroligt ineffektiva.

Lite hårdfakta: Vi gjorde redan i 5:e min 1-0. Omid slog ett fint inlägg som Henrik mycket snyggt tog ner innan han mer eller mindre totalmissade skottet som dock ändå gled under målvakten. I 9:e min kom så ett mycket vackert anfall där Andy slog en perfekt crossboll till en fristående Jarbe som mycket behärskat lobbade bollen över den
utrusande målvakten.

I 60:e min avgjordes så matchen definitivt av Dan som satte 3:an efter en fin frispelning av André.

Detta var ju f.ö. första seriematchen i år som något av våra herrlag höll nollan.

Nämnas kan slutligen att det var en befriande juste match med en kamratlig stämning på plan. (stor kontrast till sista A-lagsmatchen